Přejít na obsah Přejít na levý postranní panel Přejít na pravý postranní panel Přejít na zápatí

Uzavírka Klatovské od 17. února

Od 17. února 2020 se bude pokračovat ve stavebních pracích souvisejících s prodloužením tramvajové trati. To obnáší i uzavírku Klatovské třídy v oblasti křižovatky s Kaplířovou a U Borského Parku, včetně napojení těchto ulic.

Základní informace:

  • jediným průjezdným směrem pro automobilovou dopravu bude po Klatovské od centra do Kaplířovy ulice (tedy ta část, která byla kompletně zprovozněna již před Vánoci); viz zeleně na náčrtku
  • všechny ostatní směry budou pro automobily UZAVŘENÉ, a to včetně napojení Kaplířovy, napojení U Borského parku, a příjezdu po Klatovské od Litic; viz červeně na náčrtku
  • autobusy (např. 30, ranní 26)  budou v Kaplířově jezdit obousměrně (směr do centra po tramvajové trati), dále objížďkou po Klatovské třídě (směr do centra po tramvajové trati) a vedlejšími ulicemi zpět do U Borského parku na původní trasu; viz modře na náčrtku; poblíž křižovatky Politických vězňů a U Borského parku bude dočasná zastávka
  • tramvají se omezení nijak nedotknou

Velmi doporučujeme vyhnout se celé této oblasti, především v ranní a odpolední špičce. Oficiální objízdná trasa od Valchy do centra bude po přivaděči od Klatov. Dále by měl být možná průjezd přes Area Bory (kolem Kauflandu a OBI). Protože se vše sejde v Sukově ulici, bude možná lepší „u Darebáka“ odbočit vlevo a vše objet kolem Tesca a Borskou dále do centra.

Na objízdné trase přes Dvořákovu a Politických vězňů by měla být vyblokována parkovací stání a zobousměrněny jednosměrné úseky. Berte prosím ohled na tuto složitější situaci a zvýšený provoz i v okolních uličkách při cestách ke školám a vysazování svých dětí.

Nezapomeňte, že přes Litice to neobjedete! Jednak příjezd od Litic na Klatovskou bude uzavřen také, navíc od března bude uzavřen i most mezi Valchou a Liticemi.

Dobrá zpráva nakonec – eNko bude jezdit denně (ale jiné!). V souvislosti s uzavírkou mostu v ulici K Valše bude linka N4 všemi spoji ukončena v zastávce „Litice“. Spojení noční linkou pro oblast Valchy a Lhoty převezme linka N1, která bude spoji s odjezdy z křižování u Mrakodrapu v 0:30, 1:30, 2:30 celotýdenně ze zastávky „Bory“ pokračovat do zastávek „U Prodejny“ a „Lhota“.

Mapa: mapy.cz / Zdroj: město Plzeň